Hackaday-palkinnon merkintä: FPGA Commodore

July 10, 2022 0 By adsvn

Commodore 8-bittisten tietokoneiden historia päättyy fantastisesti voimakkaaseen, vallankumoukselliseen sekä poikkeuksellisen keräilylaitteeseen. Commodore 65 oli siipikarjan huulen viimeinen oja pyrkii saamaan jokaisen viimein Commodore 64: n perinne Säilytä taaksepäin yhteensopivuus. Vain 200 prototyyppiä tuotettiin, samoin kuin silloin, kun nämä asiat osuvat huutokauppaan, he voivat hakea yhtä paljon kuin alkuperäinen Apple I.

Niiden Hackaday-palkinnon merkintä, paikallinen Hackaday.io FPGA Wizard [Antti Lukats] sekä Retrocomputingin harrastajien tiimi Remoking Commodore 65. Lopuksi Supreme Commodore 8-bit tarjotaan kaikille. Tämä on vain ihanteellinen kopio siitä, mikä on todennäköisesti kaikkein toivottavin 8-bittinen tietokone koko ajan, sillä on uusia ominaisuuksia, kuten HDMI, Ethernet sekä yhteydet paljon FPGA I / O-nastat .

Tämän työn PCB kehitetään muodossa alkuperäisen tilanteen sisällä, sekä sisältää Artix A200T FPGA: n parhaiten aluksen keskellä. HDMI sekä VGA-liittimet täyttävät levyn reunat, levykkeelle on edelleen liitin, että sarjaportti, patruunapaikka sekä DE9-joystick-liittimet ovat edelleen läsnä.

Voit tarkastaa haastattelun Mega65-tiimistä alla. Se on saksaksi, mutta Google-auto-luodut sekä auto-käännetty kuvat todella toimivat todella, todella hyvin.

HachadayPrize2017 sponsoroi: